Autonomie maakt gelukkig

geluk-150x150Autonomie, respect en voldoening bepalen in belangrijke mate het gevoel van geluk op het werk. Dit blijkt uit het nationale geluksonderzoek dat Happiness Works in januari in ons land uitvoerde.

Uit het onderzoek blijkt dat er vijf factoren zijn die in grote mate de geluksbeleving van werknemers bepalen. Het gaat daarbij niet om ‘harde factoren’ zoals de beloning of een bonus, maar om ‘zachte aspecten’ als het gevoel van autonomie, het onderhouden van waardevolle relaties en een gevoel van voldoening en respect. Uit de antwoorden destilleerden de onderzoekers in totaal vijf factoren die bepalen of mensen gelukkig zijn op hun werk:

  • Mensen helpen hun beste eigenschappen te benutten;
  • Het creëren van voldoende uitdaging;
  • Het gevoel hebben zinvol werk te doen;
  • Het onderhouden van goede onderlinge relaties;
  • Een eerlijke behandeling.

Volgens de onderzoekers zijn dit factoren die zonder grote investeringen goed te beïnvloeden zijn en die de resultaten van de organisatie flink kunnen verbeteren. Omdat steeds meer wetenschappelijk onderzoek aantoont dat gelukkige werknemers beter presteren, is geluk op het werk volgens hen geen bijkomstigheid, maar het fundament van een optimaal presterende organisatie.

Bron: Brisk Magazine

Lees ook De PRET-factor of doe de PRET-test.

Social tagging: > >

Geef een reactie